Dit is waarom ik van maandag houd

Als jij op maandagochtend wakker wordt en dan al je dag haat, man, dan hebben we echt een probleem. Ik weet dat velen van jullie zo voelen op maandag.

De maandag

Persoonlijk houd ik van de maandag. Maandagen zijn de start van een nieuwe week en het einde van het weekend. Als ik het spelletje juist speelt, heb ik genoeg tijd gespendeerd om te relaxen in het weekend om mijn maandag vervolgens weer te verslaan.

Ik ben op de maandag zo opgepept, omdat ik houd van hetgeen wat ik doe. Niemand forceert me om iets te doen omdat ik mijn eigen keuzes maak. Op het moment dat ik iets niet meer leuk vind of vulling aan mijn leven geeft, laat ik het vallen als een zak aardappels.

De woensdag

Dit is ook een ding wat ik zo een onzin vind. Woensdag zou zo zwaar zijn omdat het slechts het midden van de week is. Bedoel je echt dat je twee dagen hebt gewerkt en je dan al moe bent?

Probeer eens zeven dagen achter elkaar te werken op de EHBO in een ziekenhuis. De mensen die dit doen hebben het echt wel wat zwaarder dan de hele dag op kantoor zitten om naar een computerscherm te staren.

Woensdag moet net zo goed als de maandag zijn. Zo niet, dan hebben we een probleem.

De vrijdag

Jij houdt van de vrijdag. Of niet? Op de vrijdag kun je eindelijk ontsnappen van de realiteit! Tijd om te feesten, slapen, drinken, alles doen wat je doordeweeks niet kunt.

Als je serieus de vrijdag viert, moet je een grote verandering in je gedachtengang doorvoeren. Als jij je werk zo erg haat dat je leeft voor het weekend, moet je daar zo snel mogelijk mee stoppen.

Een groter probleem?

Als je niet van de maandag houdt, gek wordt op woensdag en van de vrijdag houdt, is er iets anders aan de hand. Zoals eerder gezegd moet er echt een sirene afgaan. Een sirene om te veranderen. De top 1% van succesvolle mensen haten maandag en woensdag niet. Deze mensen houden niet van de vrijdag.

Je moet jezelf realiseren dat het niet normaal is om deze dagen te haten. Dit zijn dagen dat jij jezelf richting je droom kunt werken. Wanneer je thuis komt van je werk is het moment dat je voor jezelf begint.

Als je thuis komt en je bent boos om welke dag van de week het is, heb je nul energie om aan andere projecten te werken wat je potentiële toekomst kan zijn. Zo krijg ik wel eens de vraag waar ik de tijd vandaan haal om te bloggen.

Het is niet zo moeilijk jongens en meisjes. Ik doe wat ik leuk vindt, dus waarom zou ik de tijd niet kunnen vinden? Ik ben gestopt met mezelf zorgen maken om welke dag het is. Zo heb ik besloten te leven met passie voor wat ik doe.

Ik ben niet beter dan jij, zeker niet. Het enige wat ik heb gedaan is andere keuzes maken. Deze blog is niet om jou te vertellen hoe geweldig ik ben. Ik ben namelijk geen guru met alle antwoorden.

Het punt

Wat ik je probeer te vertellen is zeer simpel. Breek je eigen patroon van het liegen tegen jezelf en concentreer je op wat je wilt. Wat geeft jou een goed gevoel? We hebben allemaal wel iets dat ons een goed gevoel geeft.

Zoek uit wat het is en gebruik het om te winnen in het leven. Mensen die klagen en geen actie ondernemen ben ik klaar mee. Alle antwoorden zijn te vinden, ga ernaar op zoek.

Klagen over welke dag van de week het is, is voor losers en niemand die dit leest valt in deze categorie. Ik schrijf niet voor losers. Ik schrijf voor mensen die een beter leven willen en op zoek zijn naar inspiratie en strategieën om ze bij hun doelen te brengen.

Deze blog bestaat voor mensen die van maandagen houden en niet moeilijk doen over welke dag het is. Doe je ding en laat de wereld zien wat je kunt. Gooi je excuses in de vuilnidbak en stop met klagen. Je bent veel meer dan dat je denkt dat je ooit kunt worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *